АКТИВНОСТИ

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА

КРОС У ОРГАНИЗАЦИЈИ РТС-а

У овогодишњем кросу, у организацији РТС-а, учествовале су и припремне предшколске групе наше установе, као и припремно предшколска група целодневног боравка. Трчало је 164-творо деце у позитивној атмосфери и са циљем развијања такмичарског духа, развијања интересовања према спорту и заједничког дружења. Родитељи су дали свој допринос у организацији и подршци нашим малим такмичарима.

 

КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ ДЕЦЕ У ПРЕДШКОЛСКУ УСТАНОВУ "СЛАВА КОВИЋ" У БОГАТИЋУ ЗА РАДНУ 2019/2020. ГОДИНУ

 

Отворена изложба школице "Светлост"

У Дому омладине 24. 04. 2019. отворена је изложба слика са шестог наградног ликовног конкурса "Васкрс у мом дому", који су расписали Културно-образовни центар Богатић и Школица сликања "Светлост".

"Кроз различите сликарске технике и материјале, слике су богатије осећањима кроз које говоре млади аутори. Успешно смо мотивисали ученике да више размишљају о самом духу празника, о радости кроз игру шаре и других васкршњих мотива. Осим слика са ликовног конкурса, изложени су и радови, употребни предмети ученика школице "Светлост" са васкршњим мотивима", рекла је Драгана Ерцеговчевић, координатор школице "Светлост".

Награђени на конкурсу су, у категорији предшколаца - прво место ППГ Очаге и васпитач Сњежана Тодић, друго место полудневни боравак Богатић и васпитач Весна Мијатовић, треће место полудневни боравак Богатић и васпитач Ксенија Иванковић.

 

Мали спортисти из ПУ "Слава Ковић" из Богатића

Поводом одржавања "Четвртих малих олимпијских игара" у Коцељеви 19.04.2019. године, предшколци целодневног боравка вртића са васпитачима Љубицом Кнежевић и Драганом Ђукић, узели су своје учешће. Заслужено пето место од укупно десет општина "мачванско-колубарског округа", показали су своје умеће, прецизност, борбеност и такмичарски дух.

Поред дружења, игре спознали су и велику истину да је најважније учествовати, а не победити и наравно учити и радовати се како свом тако и успеху својих противника. Малишани-предшколци целодневног боравка показали су одличне резултате и у другим такмичењима, а самим тим и поносно стали испред имена Установе коју представљају заједно са својим васпитачима.

 

ВАСПИТАЧИ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ УЧЕСТВОВАЛИ НА СТУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У КЛАДОВУ СА АУТОРСКИМ РАДОМ

У Кладову је од 18. 04 до 21.04.2019  одржана стручна конференција за васпитаче под називом ,,Средина за учење-извор грађења односа, интегрисаног учења и богаћења искуства детета“. По први пут је наша установа била и учесник стручне конференције. Рад је објављен и одштампан у зборнику радова на пет страна уз резиме табеле, слика и литературу.

Васпитачи установе Весна Мијатовић и Милица Танасић уз подршку директора Јанка Миловановића и васпитача Верице Зорбић били су учесници стручне коференције са ауторским радом на тему,, Игровна средства као подстицај за интегрисано учење“. Након презентације рада, модератор Марија Старчевић  је реализовала и дискусиони блок у оквиру  кога  су се учесници бавили анализом ауторског рада. Остварена је и  добра хоризонтална размена на сесијама која је представљала  модел за учење и примену у конкретним срединама,  посебан вид јачања професионалних компетенција значајних за преиспитивање и промене у сопственој пракси.                                                                                                               

Ово је први пут да је ауторски рад тима васпитача представљао Установу на републичком нивоу. Ауторски рад тима васпитача је  оправдао  и поверење које је добио од Савеза удружења васпитача јер су критике биле више него одличне. Наиме, ово је само један мали корак и степеница за даљи успех и сарадњу тимова васпитача и Савеза удружења васпитача Србије.

 

РАДИОНИЦА СА РОДИТЕЉИМА И ДЕЦОМ И ПОСЕТА ШКОЛСКОМ ЧАСУ

Припремне предшколске групе у Богатићу, васпитача Весне Тадић и Весне Милаковић, реализовале су 15.4.2019. заједничку радионицу са родитељима и децом у циљу припремне продајне Васкршње изложбе. У лепој атмосфери, са пуно креативности и тимским радом дошли смо и до предивних и маштовитих продуката. Још један успешан облик сарадње са породицом, где су се родитељи одазвали у великом броју.

Припремне предшколске групе у Богатићу, васпитача Весне Тадић и Весне Милаковић су 16.4.2019. посетиле два школска часа у основној школи у Богатићу код учитеља 4. разреда, Бранке Ерић и Мије Дамњановића. Деца су се упознала са будућим учитељима и активно учествовала у раду, у складу са њиховим могућностима. Атмосфера је била пријатна, то је такође битан корак у даљем боравку деце у школи. 

 

ЈАВНА НАБАВКА

 

ПЕТОГ И ШЕСТОГ АПРИЛА ОДРЖАНИ СУ ЧЕТВРТИ ОКРУЖНИ СУСРЕТИ У ШАПЦУ ПОД НАЗИВОМ "Хоризонтална размена у функцији професионалног развоја медицинских сестара и васпитача"

Још један у низу успеха наша установа је забележила учешћем на IV окружним сусретима: "Хоризонтална размена у функцији професионалног развоја медицинских сестара и васпитача" и то кроз пасивно и активно учешће медицинских сестара и васпитача наших јаслених група.

Тим наше установе имао је прилику да присуствује пленарном делу стручног скупа и богатом и исцрпном обраћању и предавању чланова Министарства просвете, науке и технолошког развоја:

- Љиљана Маролт и Биљана Којовић на тему "Имплементација нове концепције предшколског вапситања и образовања". 

- Љиљана Драгутиновић - члан националног просветног савета на тему "Стандарди компетенција за професију васпитача и њиховог развоја".

- Др Весна Цолић на тему "Значај хоризонталне размене као механизам учења на нивоу установе"

- Др Ненад Рудић на тему "Стрес родитељства код родитеља предшколске деце са первазивним развојним поремећајима".

Модератори пленума били су:

- Јасмина Вулетић -председница удружења стручних сарадника и сарадника ПУ Србије 

- Сандра Мићић - директор ПУ "Наше дете" Шабац

- Станиша Чабаркапа - стручни сарадник  педагог ПУ "Бамби" Лозница.

У оквиру хоризонталне размене примера добре праксе у сесији "Игра као значајан допринос квалитетној средини за учење и развој" наша установа се представила пројектом под називом "Приказ активности којима се подстиче моторички развој деце јасленог узраста".

Реализатори пројекта су:

1. Невена Павић

2. Славојка Томић

3. Снежана Мијатовић

4. Гордана Малетић

Уз сарадњу и стручну подршку педагога Мирјане Савкић презентовање нашег рада наишло је на позитивне критике присутних колега.

 

Предшколска установа
"Слава Ковић" Богатић

ул. Јанка Веселиновића 3
15 350 Богатић

тел/факс: 015/ 7786-236
директор: 015/ 7786-881
е-маил: pu.slavakovic@gromnet.net

Предшколска установа