АКТИВНОСТИ

СЕМИНАР САВЕЗА УДРУЖЕЊА ВАСПИТАЧА

25. и 26. 01. 2020. године реализован је семинар под називом "Кроз музику и игру до логичко-математичких сазнања". Аутори и реализатори су Биљана Тодоровић, дипломирани музичар и педагог и Споменка Ђуровић, васпитач у предшколским установама. Учесници семинара су васпитачи, чланови Савеза удружења васпитача, из Богатића, Лознице и Шапца.

Семинар је реализован у циљу дружења, стицања нових сазнања, метода и вештина у васпитно-образовном раду са децом. Тема семинара је повезивање области математике и музике у циљу бољег подстицаја развоја деце и усвајања математичких појмова.

 

ОКРУЖНИ СТРУЧНИ СУСРЕТИ МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА-ВАСПИТАЧА

25.01.2020. одржани су "Пети окружни стручни сусрети медицинских сестара-васпитача" у Београду. На скупу је присуствовало 250 учесника а наш тим: Невенка Павић,Славојка Томић,Снежана Мијатовић и Гордана Малетић представиле су своју презентацију под називом "Дечије музичко изражавање". Рад са децом приказан је као пример добре праксе на хоризонталној размени искустава.

 

СТРУЧНИ СУСРЕТИ МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА

У периоду од 15. до 17.11.2019. године у Вршцу одржана је 11. Стручна конференција медицинских сестара за ПЗЗ.

Тема скупа је "Јачање компетенција медицинских сестара за препознавање и рану интервенцију код деце са потешкоћама у развоју".

Наша Установа представила се са радом "Дете и лопта - развој крупне моторике". Пројекат су реализовале Драгана Милановић, медицинска сестра за ПЗЗ и Ивана Ерцеговчевић, струковни васпитач.

У припреми пројекта учествовале су и Весна Марковић и Јелена Радовановић. Пуну подршку током рада пружио је директор Мр Јанко Миловановић.

За приступање на стручној конференцији захваљујемо се и Локалној самоуправи која је обезбедила финансијску подршку.

 

ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ БЕЗ ПОРТФЕЉА , ПРОФ. ДР СЛАВИЦЕ ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Владе Републике Србије, проф. др Славица Ђукић Дејановић  посетила  је у уторак, 19. новембра 2019. године  општину Богатић  и у склопу активности  уприличила посету  и  нашој Установи.

 Повод  посете  је завршетак радова на доградњи   новог објекта  који ће омогућити већи обухват деце предшколским васпитањем и образовањем.

Током  боравка,  уз срдачну добродошлицу,  министарка  је обишла просторије новоизграђеног објекта,  исказала задовољство  приликом дружења са децом и запосленима  и жељу и вољу за наставак сарадње са локалном самоуправом на унапређивању услова живота  у општини.

Том приликом деца припремне предшколске групе, Емилија и Јанко, у знак захвалности, као  и сећања на овај сусрет,  уручила су министарки пригодан поклон-  заједнички рад деце и васпитачица припремне групе целодневног боравка.

 

ОДЛУКА О ОДРЕЂИВАЊУ ЛИЦА ЗА ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

 

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2019

У оквиру Дечије недеље од 7. до 13. октобра под слоганом "Да право свако - дете ужива лако", реализован је програм едукативног и забавног карактера који подразумева различите активности у којима учествују деца, васпитачи и родитељи.

Изведена је представа за децу под називом "Гуска на месецу". Реализоване су креативне радионице, ликовне активности, колачијаде, маскенбали и спортске активности.

Циљ је да се скрене пажња на права и потребе деце и да се укаже на одговорност околине за њихово одрастање, пре свега породице, вртића, школа и државе.

 

СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА - ВАСПИТАЧА У СОКОБАЊИ

У Сокобањи од 3. до 6. октобра 2019. године одржана је 12. стручна конференција медицинских сестара-васпитача.

Тема скупа "Деца, васпитачи и породица у простору вртића  и ван њега"- развијање реалног програма.

Наша установа представила се са два пројекта. Пројекат под називом "Игре лоптом у функцији богаћења дечијег искуства" реализовале су Весна Марковић, струковни васпитач и специјалиста и Јелена Радовановић, струковни васпитач.

Пројекат "Хоризонтална размена искустава у функцији унапређивања физичке средине- колико нам је била значајна", реализовала је медицинска сестра Невенка Павић.

У припреми радова учествовале су и наше колегинице : Ивана Ерцеговчевић, Драгана Милановић, Славојка Томић, Снежана Мијатовић, Гордана Малетић и приправник Тамара Вуковић.

Активну подршку током припреме и презентовања оба пројекта пружио је директор ПУ Јанко Миловановић.

Учешће наше Установе на стручним сусретима медицинских сестара- васпитача остварено је  захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом .

 

 

 

 

САРАДЊА СА ЛОКАЛНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ

У оквиру сарадње са локалном заједницом посетили смо библиотеку, полицијску станицу и општину како би се деца упознала са одређеним занимањима људи и друштвеном средином. У оквиру упознавања околине и у циљу боравка у природи посетили смо најближу дестинацију - Јокин Граб где су деца уживала јер воле боравак на отвореном, и реализовали су разне активности у природи.

 

ЕКО АКТИВНОСТИ

   20. 06. 2019 године наша установа била је гост ПУ „ Сунцокрети“ из Владимираца. Том приликом,  десеторо деце старије васпитне групе са васпитачима   учествовало  је у „великом лову на биљке“, организованом у прелепом амбијенту манастира „Каона“. У  оквиру еколошких активности  деца су од раних јутарњих часова уживала у пријатној шетњи и трагању за биљкама, ликовним активностима  и дружењу са децом из вртића из нашег окружења. Била је ово изузетна прилика за учење кроз игру у природи и пример добре праксе.

   Захваљујемо се ПУ „ Сунцокрети“ на указаном гостопримству и одличној организацији планираних активности.

 

Предшколска установа
"Слава Ковић" Богатић

ул. Јанка Веселиновића 3
15 350 Богатић

тел/факс: 015/ 7786-236
директор: 015/ 7786-881
е-маил: pu.slavakovic@gromnet.net

Предшколска установа