АКТИВНОСТИ

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2019

У оквиру Дечије недеље од 7. до 13. октобра под слоганом "Да право свако - дете ужива лако", реализован је програм едукативног и забавног карактера који подразумева различите активности у којима учествују деца, васпитачи и родитељи.

Изведена је представа за децу под називом "Гуска на месецу". Реализоване су креативне радионице, ликовне активности, колачијаде, маскенбали и спортске активности.

Циљ је да се скрене пажња на права и потребе деце и да се укаже на одговорност околине за њихово одрастање, пре свега породице, вртића, школа и државе.

 

СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА - ВАСПИТАЧА У СОКОБАЊИ

У Сокобањи од 3. до 6. октобра 2019. године одржана је 12. стручна конференција медицинских сестара-васпитача.

Тема скупа "Деца, васпитачи и породица у простору вртића  и ван њега"- развијање реалног програма.

Наша установа представила се са два пројекта. Пројекат под називом "Игре лоптом у функцији богаћења дечијег искуства" реализовале су Весна Марковић, струковни васпитач и специјалиста и Јелена Радовановић, струковни васпитач.

Пројекат "Хоризонтална размена искустава у функцији унапређивања физичке средине- колико нам је била значајна", реализовала је медицинска сестра Невенка Павић.

У припреми радова учествовале су и наше колегинице : Ивана Ерцеговчевић, Драгана Милановић, Славојка Томић, Снежана Мијатовић, Гордана Малетић и приправник Тамара Вуковић уз активну подршку педагога Мирјане Савкић.

Активну подршку током припреме и презентовања оба пројекта пружио је директор ПУ Јанко Миловановић.

Учешће наше Установе на стручним сусретима медицинских сестара- васпитача остварено је  захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом .

 

 

 

 

САРАДЊА СА ЛОКАЛНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ

У оквиру сарадње са локалном заједницом посетили смо библиотеку, полицијску станицу и општину како би се деца упознала са одређеним занимањима људи и друштвеном средином. У оквиру упознавања околине и у циљу боравка у природи посетили смо најближу дестинацију - Јокин Граб где су деца уживала јер воле боравак на отвореном, и реализовали су разне активности у природи.

 

ЕКО АКТИВНОСТИ

   20. 06. 2019 године наша установа била је гост ПУ „ Сунцокрети“ из Владимираца. Том приликом,  десеторо деце старије васпитне групе са васпитачима   учествовало  је у „великом лову на биљке“, организованом у прелепом амбијенту манастира „Каона“. У  оквиру еколошких активности  деца су од раних јутарњих часова уживала у пријатној шетњи и трагању за биљкама, ликовним активностима  и дружењу са децом из вртића из нашег окружења. Била је ово изузетна прилика за учење кроз игру у природи и пример добре праксе.

   Захваљујемо се ПУ „ Сунцокрети“ на указаном гостопримству и одличној организацији планираних активности.

 

ЧЕТВРТИ ОКРУЖНИ СУСРЕТИ

Четврти окружни сусрети медицинских сестара васпитача и васпитача одржани су у Алексинцу. Тема скупа је "Хоризонтална размена у функцији професионалног развоја". Ми смо представљале своју установу са радом "Дечије музичко изражавање". 

 

СТРУЧНИ СУСРЕТИ МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА-ВАСПИТАЧА

У Крагујевцу од 30. маја до 2. јуна одржани су 22. стручни сусрети медицинских сестара-васпитача предшколских установа Србије.Тема скупа је "Улога медицинске сестре-васпитача у подстицању учења и развоја детета кроз заједничко учешће деце и одраслих". Наш тим медицинских сестара који чине: Невенка Павић, Славојка Томић, Снежана Мијатовић и Гордана Малетић, уз подршку и помоћ Мирјане Савкић, педагога установе узео је учешће и презентовао рад под називом "Дечије музичко изражавање". Рад је био запажен па смо позвани да га презентујемо и на окружним сусретима у оквиру хоризонталне размене као пример добре праксе у Алексинцу 15.06.2019. године.

Рад је објављен у Зборнику радова. 

 

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ (у поступку јавне набавке мале вредности)

 

УПИС ДЕЦЕ

 

Предшколска установа
"Слава Ковић" Богатић

ул. Јанка Веселиновића 3
15 350 Богатић

тел/факс: 015/ 7786-236
директор: 015/ 7786-881
е-маил: pu.slavakovic@gromnet.net

Предшколска установа